Sosyal medya kavramı ve bu kavramı oluşturan kanallar hayatımızda her geçen gün daha fazla yer ediniyor. Bugün Türkiye’de yaklaşık 54 milyon aktif sosyal medya kullanıcı bulunmaktadır. Bu kullanıcılar ortalama 9 farklı sosyal medya hesabı bulunmakta ve 3 saatten daha fazla bir süreyi her gün sosyal medya mecralarında geçirmektedir.

Sosyal medyanın bu denli büyüdüğü sosyal medyada hizmet veren ajansların müşterilerinden en çok duyduğu şey “Bunu biz de yapardık, biz de paylaşırdık.” cümlesi muhtemelen. Bu cümle aslında kısmen doğru! Markaların imajını, amacını, hedef kitle potansiyelini ve bu potansiyelin etkileşim dilini bilmeden kemikleşmiş hizmetler sunmak sonunda bu cümleyi duymaya sebep olacaktır. Çünkü neredeyse herkes sosyal medyada yer alıyor ve herkes az ya da çok bu hesapları kullanmayı zaten biliyor. İşte burada da profesyonellik ve “Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir?” sorusunun cevabı ortaya çıkıyor.

Melfi Dijital Reklam Ajansı olarak Sosyal Medya Hizmetlerini ikiye ayırıyoruz; Sosyal Medya Danışmanlığı ve Sosyal Medya Yönetimi. Muhtemelen aklınıza “Bu ikisi aynı şey değil mi?”, “İnternette ikisini de yazınca aynı şey çıkıyor!” düşünceleri gelecek. Bu sebeple bu iki kavramı açıklayarak devam edelim.

Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir?

Danışmanlık, bilgisi ve tecrübesi olan kişinin uzman olduğu konuyla ilgili hizmet vermesidir. Bu tanımlamayla Sosyal Medya Danışmanlığı da sosyal medyada fikirleri, tecrübesi ve bilgisi olan kişinin hizmet vermesi oluyor.

Sosyal Medya Danışmanlığı sadece Sosyal Medya hesaplarınızın değil, dijital dünyada yer aldığınız her mecrada (web sitesi, APP, e-Ticaret sitesi vb.)marka imajınıza uygun şekilde bir bütün oluşturulmasıdır. Sosyal medya hizmetlerinde asıl önemli olan kısım da burasıdır. Çünkü sosyal medya dünyası zor güvenilen ama çabuk güven kaybedilen bir ortamdır. Markanızın; imajı, paylaşımları, reklamları ya da söylemleri iddia ettiği şeyleri karşılamada yetersizse markanız bu mecrada yok olmaya mahkûmdur. Bunu bir örnekle açıklamak istiyoruz. Bir e-Ticaret siteniz var ve sosyal medya üzerinden buraya müşteri çekmek istiyorsunuz. Eğer e-Ticaret alt yapınız ziyaret trafiğini kaldıramayacak durumdaysa ya da ödeme yöntemleriyle ilgili sistemsel bir sıkıntınız varsa bu olumsuzluklar sizin sosyal medyada zarar görmenize ve sıkça gördüğünüz o olumsuz yorumları almanıza neden olacaktır.

  • Hangi sosyal medya mecralarında olmak gerekir?
  • Hangi platformlarda reklam kampanyaları düzenlemek daha iyi sonuç verecektir?
  • Hedef kitlemiz kim?
  • Hedef kitleye ulaşılabilecek yollar nelerdir?
  • Teknik alt yapımız bunu kaldırabilecek güçte midir?
  • Neleri vadediyoruz ve bunların ne kadarını karşılayabiliyoruz?
  • Sosyal medya dilimiz ve tarzımız markamızı ne kadar yansıtıyor

Melfi olarak bizler markanızla yola çıkarken bu ve bunun gibi soruları sorarak, yanıtlarını arayarak ve bunları yorumlayarak işe başlıyoruz. Ve şunu bir kez daha hatırlatıyoruz, stratejik ve analitik sonuçların değerlendirildiği Sosyal Medya Danışmanlığı aşaması markanızı öne çıkaracak asıl kısımdır.

Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Sosyal Medya Yönetimi ise; Sosyal Medya Danışmanlığı aşamasından sonra markanıza ait sosyal medya platformlarında bu stratejilerin uygulanması ve hayata geçirilmesidir. Yani bu süreçlerin ve hesapların yönetilmesidir. Sosyal Medya Danışmanlığı strateji süreci ve planlama yapılan kısımken, Sosyal Medya Yönetimi bu planlamanın ve stratejilerin uygulamaya geçtiği kısımdır. Çoğu sosyal medya ajansının yaptığı sadece Sosyal Medya Yönetmek oluyor. Bu sebeple de çoğu zaman etkisiz ve uyumsuz sonuçlar ortaya çıkıyor.

Bu kısım Sosyal Medya hesaplarınızın marka imajınızı yansıtan doğru tasarım diliyle yönetilmesi, takipçilerinizle maksimum etkileşimin sağlanması, imaj ve kriz yönetiminin sağlanması, yaratıcı fikirlerin oluşturulması kısımlarını içerir. Paylaşımlar, Reklamlar, Kriz Yönetimi, PR, Medya Planlama vb. süreçleri bu kısma dahildir.

Kısaca; Sosyal Medya Danışmanlığı, planlama ve tecrübenin yapıldığı teorik kısımken, Sosyal Medya Yönetimi bu teorilerin ve planların uygulamaya geçtiği pratik kısmı oluşturuyor.

Sosyal Medyada Yer Almanın Faydaları Nelerdir?

  • Marka bilinirliğiniz artar. Markanızın misyon ve vizyonunu en rahat anlatabileceğiniz sosyal medya profilinizle marka kimliğinizi en doğru şekilde kalabalıklara ulaştırabilirsiniz.
  • Daha ulaşılır olursunuz. Markanızı 52 milyon kişinin aktif olarak kullandığı bir dünyada bulundurmak, markanızı çok daha fazla kişiye ulaştırmak demektir.
  • Satış oranlarınızın artmasını sağlar. Fiyat anlamında oldukça uygun bir platform olan sosyal medya kanalları doğru bir hedefleme ile markanızı, hizmetinizi arayan müşteri profiliyle buluşturur.
  • Web ve SEO desteği. Sosyal medyada var olmak markanızın internetteki yüzü olan web sitenizin trafiğinin artmasını ve aranmalarda daha yukarılarda yer almanıza destek olur.

Sosyal Medya Ajansı Olarak Hangi Hizmetleri Sunuyoruz?

Markaların büyük rekabet içinde olduğu Sosyal Medya platformlarında markanızın doğru konumlanmasını sağlıyoruz. Markanız adına yapılabilecek stratejileri oluşturuyor, markanızı sosyal medyaya hazırlıyoruz. Melfi Dijital Reklam Ajansı olarak Sosyal Medya konusunda şu hizmetleri sağlıyoruz;

  • Hesap Stratejisi ve Yönetimi
  • İçerik Üretim Stratejisi ve Yönetimi
  • Kampanya Stratejisi ve Yönetimi
  • Topluluk Analizi ve Etkileşim Planlaması
  • Takipçi Yönetimi
  • Topluluk Yönetimi
  • Kriz ve Online İtibar Yönetimi
  • Metin yazarlığı
  • Kanal analitikleri
  • Raporlama

Sosyal Medya Danışmanlığı Fiyatları?

Melfi Dijital Reklam Ajansı olarak Sosyal Medya Danışmanlığı ve Sosyal Medya Yönetimi hizmeti sunuyor, sosyal medyada doğru markalaşmanızı sağlıyoruz. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn, YouTube ve diğer sosyal medya mecralarında hesaplarınızı yönetiyoruz. Markanız hakkınızda “Kim ne konuşuyor?”, “Nasıl etkileşimlerde bulunuyor?”, “Bu etkileşimin olumlu yönde artması için neler yapılabilir?”, “Pazarlama yapmak istediğinizde hangi platform sizin için daha uygun?”, “Doğru reklam stratejiniz ne olabilir?” gibi stratejik öneme sahip konularda size hizmet sunuyoruz.